15 000 Ft összeg feletti vásárlás esetén ingyenes szállítás Tel: +36 30 833 23 33 Mail: [email protected]

Fairtrade

 

A FairTrade küldetésünket még 2010-ben, egy kezdő projektként 5 alkalmazottal indítottuk, ami mostanra egy több mint 80 fős céggé fejlődött. Neung és Herman a vezéralakjai ennek a társaságnak. A gyár Észak-Thaiföldön helyezkedik el. Ebben a régióban különösen magas a munkanélküliség, ahol az emberek nehezen találnak megfelelő bevételi forrást. Mi jó munkakörülményeket és hosszú távú perspektívát biztosítunk a dolgozóinknak. A helyi viszonylatban kimagasló fizetésük lehetőséget biztosít nekik, hogy megfelelően gondoskodjanak a családjukról és emellett javítsanak az életkörülményeiken. FairTrade Chiang Mai (Cotton Ball Lights) az egyetlen minősített FairTrade gömblámpa gyártó a világon, amelyet a World fair Trade Organization igazol.

Hisszük, hogy a szegénység és a vagyon egyenlőtlen elosztása a legnagyobb akadálya annak, hogy az egyének és a közösségek jólétben éljenek. A szegénység elejét veszi a fejlődésnek és állandó feszültség forrása a társadalmon belül. A kereskedelem a fejlődés motorja. A világkereskedelemben való részvétel az embereknek nagyobb jólétet és jobb életminőséget biztosít.

Küldetésünk, hogy a fejlődő kereskedelmen keresztül, együtt válogatott partnereinkkel és gyártóinkkal ChiangMai-ban,pozitívan hozzájárulunk a szegélység elleni küzdelemben. Növekvő hatékonyság és fenntarthatóság a fő célunk karöltve a függetlenséggel és a önbecsüléssel.

Célunk, hogy segítsük a gyártási folyamatot és az eladásokat oly módon, hogy a növekvő profit képesé teszi a gyártókat a növekedésre és a függetlenné válásra. Mi több, szeretnénk a vásárlókat tájékoztatni a Fair Trade termékek létéről, hogy részt tudjanak vállalni ebben a fejlődésben.

Szervezetünk egy kis kereskedelmi társaság. Egy gyártó egység gondoskodik a termékek előállításáról, az export tevékenységet egy közvetítő végzi a partnerek számára ChiangMai-ban. A profitnak, melynek nagy részét visszainvesztáljuk a térség kereskedelmi fejlődésének növekedésébe. Ez a gyártói egységnek és a kereskedelmi partnereknek is előnyös.

 

Az ellenőrzés különböző szinteken zajlik. Gyártóinkat az FTCM évente ellenőrzi a nemzetközi szabványok szerint, így például: a munkakörülmények, a bérek, a gyermekmunka, a férfiak és a nők közötti egyenlő bánásmód, valamint a Világkereskedelem Világszervezete (WFTO) által leírtak szerint.

Fair Trade is the Best Aid A méltányos kereskedelem a legjobb segítség Ez a szlogenünk. Azt szeretnénk vele megértetni, hogy a Fair Trade kereskedelem által nyújtott lehetőségek segítségével világviszonylatban is jól megoldhatóak a szegénység és az esélyegyenlőség problémái.  Ezzel a szlogennel szeretnénk felhívni a fogyasztóink figyelmét arra, hogy ők is részesei lehetnek a segítségnyújtásnak. Aki Fair Trade terméket vásárol, hozzájárul ahhoz, hogy fejlődő országokban lehetőséget teremtsenek a dolgozóknak, úgy mint tisztességes fizetés, tisztességes munkakörülmények, fejlesztés és perspektívák a jövőt illetően.  

Kereskedelmünk fejlődése Fair Trade minősítésünkkel pozitív változást hoztunk létre ChiangMai-ban található kereskedelmi partnereinknél. Ily módon a termékeikkel az exportpiac felé fordulnak. Ez a folyamat olyan foglalkoztatási és jövedelmi lehetőséget teremt, amely magában foglalja magukat az embereknek, családjuknak, falujuknak, és néha az egész régiójuknak a fejlődését.

Hogyan alakulnak ki a fejlesztések a kereskedelem által? A kereskedelem a fejlődés fontos motorja, ha tisztességes feltételek mellett valósul meg. Partnereinknek segítséget biztosítunk a nemzetközi piacra jutáshoz. Ezenkívül tanácsadással, képzéssel és a termékfejlesztéssel együttműködünk partnereinkkel az üzleti életben. Azt is javasoljuk számunkra, hogy a munkavállalók szociális, gazdasági projektjeire, például az oktatásra, a lakhatásra és az egészségre összpontosítsanak.

FairTrade szabályaink és szabványaink / Legfontosabb kritériumai a becsületes kereskedelemnek

• Nincs gyermekmunka! Lehetőségeket adunk a hátrányos helyzetű emberek számára

• A férfiak és a nők egyenlő díjazása ugyanazon tevékenységekben

• Élhető jövedelmek biztosítása

• Tiltott a védett nyersanyagok felhasználása

• Tilos a mérgező segédanyagokat felhasználása

• Biztonságos és tiszta munkahelyi környezet

A teljes szabályokat és szabványokat a World Fair Trade Organization gyakorlati szabályzata írja le

Partnereinknek / tagjainknak / gyártónak alá kell írnia e szabályokat és szabványokat is.